2010 m. lapkričio 21 d., sekmadienis

Klasikinės medžioklės (M-1) taktikos

Klasikinės medžioklės taktikos.

Aukų taktikos:

   1. Įsitvirtinimo taktika. Siųsti kiek įmanoma daugiau signalų iš vieno ir to paties taško, o per tarpus tar signalų atsitraukti į saugią slaptavietę.
   Pliusai: Gali rimtai demoralizuoti medžiotojų komandas – tikrai ne kas jausti, jog niekaip negali sučiupti tam pačiam taške įsitvirtinusių priešų.
   Minusai: Medžiotojai gali lengvai surasti aukas įrengdami pasalas, apsupdami galimus atsitraukimo kelius.

  2. Uodegos manevras. Surasti savo medžiotojus ir sekti jiems iš paskos tarpais tarp signalų, taip užsitikrinant, jog nepateksi į pasalą.
    Pliusai: Padeda išvengti netikėtų pasalų.
    Minusai: Uodegą lengva likviduoti. Uodegos manevras veikia tik tarpais tarp signalų – signalo davimui vistiek reikia atsitraukti saugiu atstumu nuo medžiotojų.  Veikiant daugiau nei vienai medžiotojų komandai uodegos manevras tampa menkavertis – antroji komanda gali lengvai užeiti aukas iš šono.

 3. Žvalgybinė taktika.  Pasiųsti signalą ir pasislėpus netoli signalo vietos laukti bepasirodančių medžiotojų. Tada sužinoti jų judėjimo kryptį ir traukti į priešingą kryptį ir iš ten siųsti signalą.
    Pliusai: Sunkiai atkoduojama taktika.
    Minusai: Jei dvi medžiotojų komandos tarpusavyje derintų savo veiksmus – būtų galima patikrinti ar aukos nenaudoja šios taktikos. Taip pat silpnoji šios taktikos grandis – slėpimosi momentas. Ne taip lengva 3m atstumu nuo kelio rasti idealią slaptavietę.

Medžiotojų taktikos:

  1. Gretimųjų taškų taktika. Tarpą tarp signalų praleisti kur nors slepiantis, o prieš pat signalą išlįsti į kelią ir užsiimti tokią vietą, kad gavus signalą būtų galima greitai pasiekti du ar daugiau taškų.
    Pliusai: Išsirinkus gerą slaptavietę (pasalą) galima užtikti pro šalį einančias aukas netgi ne signalo metu.
    Minusai: Labai silpna šios taktikos dalis – bėgimas iki signalo vietos. Sunku išlikti nepastebėtiems ir kartu greitai judėti.

  2. Pasalos taktika. Įsitvirtinti geroje slaptavietėje prie kokio nors signalo taško ir laukti pasirodant aukų.
   Pliusai: Išsirinkus gerą tašką pasalai dažniausiai duoda rezultatų.
   Minusai: Reikalauja nežmoniškos kantrybės.



 3. Uodegos kontrmanevras. Kadangi naudodamos uodegos manevrą aukos privalo laikytis šiokio tokio atstumo, tai vienintelis kol kas žinomas būdas, kaip likviduoti uodegą – pagreitinti judėjimo tempą prieš posūkį, pasukti ir staigiai pasislėpti. Jei aukos toliau drįs sekti paskui – labai didelė tikimybė, jog pačios papuls į spastus.
   Pliusai: Priverčia aukas atsisakyti uodegos manevro.
   Minusai: Lengvai atkoduojamas, reikalaujantis greičio, bei gebėjimo staigiai ir gerai užsimaskuoti.

 4. Įsitvirtinimo naikinimas. Atsakant į įsitvirtinimo taktiką. Pamačius, jog aukos ruošiasi siųsti daugybę signalų iš vieno taško – tyliai prisliūkinti netoliese, įsirengti pasalą ir laukti, kol aukos dar kartą ryšis signalizuoti iš to paties taško.
    Pliusai: Veikiant kordinuotai su kita medžiotojų komanda, galima susitarti, jog jei viena komanda užima vieną kelią vedantį prie signalo taško, tai kita komanda galėtų užimti kitą kelią, taip apsunkinant aukų atsitraukimą.
    Minusai: Medžiotojų komandoms veikiant nekordinuotai aukos gali lengvai pastebėti medžiotojus ir sėkmingai atsitraukti į kitą tašką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą