2011 m. gegužės 7 d., šeštadienis

NŽ aprangos koncepcija

Naktinių žvalgų apranga varžybų metu – labai didelės svarbos dalykas. Tinkama apranga turi įtakos ne tik pergalei, bet ir paties žvalgo komfortui. Sunku tikėtis išlikti nepastebėtam vilkint baltut baltutėlę aprangą, kuri naktį matyti iš tolo. Taip pat sunku viltis, jog pavyks greitai judėti mūvint paplūdimiui, bet ne sportui tinkamas šlepetes.
Atėjo laikas apibendrinti, kokia turėtų būti ideali naktinio žvalgo apranga.

Trijų metų vaikas, paklaustas kokia yra nakties spalva atsakys – „juoda“. Kokia turi būti naktinio žvalgo aprangos spalva? Taip, juoda.

Antras kertinis aspektas – avalynė. Batų naktinei žvalgybai etalonas – lengvi, tvirtai besilaikantys ant kojos ir skleidžiantys kuo mažiau triukšmo. Taip pat – avalynės patogumas. Jei su trinančiais pirštus batais teks nužygiuoti 5 ar 10 kilometrų – neprasikeiksite?

Dar viena aprangos detalė – kepurė, vadinamoji „beisbolo kepuraitė“. Taip pat juoda. Paklausite, kam ji? Pirma iš kepurės bus galima lengviau atskirti tamsoje, kas yra naktinis žvalgas, o kas – visai pašalinis praeivis.
Antra – kepurė tam tikruose žaidimuose gali atstoti „gyvybės siūlą“. Atimti iš savo priešininko kepurę – kaip nuplėšti „gyvybės siūlą“.
Trečia – žaidžiant miškingoje teritorijoje atsiranda tikimybė, jog žvalgui ant galvos užkris ir į minkštą odą prie ausų įsisegs erkė. Beldžiame į medį, kad taip nenutiktų, bet jei jau norime ramybės – kodėl gi neužsidėti kepurės? Tikrai didesnė tikimybė, jog erkė nugrius nuo kepurės negu nuo plaukų.

Dar apie erkes. Erkės – viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl griežtai rekomenduotina naktiniams žvalgams mūvėti ilgas kelnes, o ne kokius bridžus ar šortus. Taip pat – ilgos kojinės.

Apibendrinimui:

Ideali naktinio žvalgo apranga:

·        Juoda beisbolo kepuraitė
·        Juodi marškinėliai trumpomis rankovėmis
·        Juodas sportinis viršutinis rūbas (treningas, džemperis, megztinis, lengva striukė)
·        Juodos sportinės kelnės
·        Juodos spalvos patogūs sportiniai bateliai
·        Juodos spalvos puskojinės (kiek įmanoma ilgesnės)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą